Calendarul evenimentelor culturale

Întâlnirea fanfarelor

În fiecare an, la sfârșitul verii, în august sau septembrie se organizează festivalul "Zúg a fenyves" ("Răsună codrul") în Praid. Festivalul este un prilej deosebit pentru fanfarele din zonă de a se cunoaște, de a cânta împreună. Participă fanfare din județ, dar și din județele învecinate, din localitățile înfrățite, de toate categoriile, fanfare de copii și de adulți, laolaltă, în uniformele lor specifice, multicolore.

Festivalul pune în mișcare tot Ținutul Sării, fiind evenimentul principal al întregului an, o festivitate populară de scală largă.

Evenimentul cu o tradiție de peste un sfert de veac are peste 10 fanfare participante în mod regulat, care, în cadrul festivalului participă la defilarea, parada fanfarelor, concerte în aer liber și alte evenimente organizate cu acest prilej.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria din Praid și fanfara din localitate, una din fanfarele cu tradițiile cele mai bogate ale județului Harghita.

Fanfara locală participă la concursuri și festivaluri în țară și peste hotare, fiind premiată de mai multe ori, de exemplu la festivaluri din Luxemburg și Ungaria. În anul 1998 fanfara și-a sărbătorit a 100-a aniversare.