Ținutul Odorheiului

Băile Seiche (Szejkefürdő)

Băile Seiche este zona de agrement al municipiului Odorheiu-Secuiesc. Denumirea acestui loc este strâns legat de numele lui Orbán Balázs, cel care este înmormântat în acest loc.

Apa minerală carbogazoasă cu gust de petrol este bun pentru cură de băut, apa termală cu conținut de sulf și mofeta se găsesc în valea pitorească a pârâului Sos. Aici este organizat de mai mult de trei decenii Festivalul folcloric Szejke, unde este prezentată tradiția vie a folclorului autentic secuiesc. Această manifestare este organizată în fiecare an în luna iunie, și este o manifestare deosebit de interesantă.

Mormântul și monumentul lui Orbán Balázs

Orbán Balázs (1829-1890) a fost "cel mai mare dintre secui", după caracterizarea unui contemporan, scriitor, istoric, etnograf, publicist, fotograf și personalitate publică. Mormântul lui se află pe propria lui moșie. Monumentul de pe mormântul lui a fost construit în anul 1969. Mormântul este considerat monument artistic, conform registrului monumentelor județului Harghita (1992.)

Muzeul de porți secuiești în aer liber

Expoziția de porți populare s-a înființat pentru păstrarea și expunerea artei populare ornamentale. În colaborare cu mai multe persoane, iubitori al artei populare și Muzeul Haáz Rezsö din Odorheiu Secuiesc, s-au construit zece porți secuiești. În apropierea mormântului, prima poartă, e fosta poartă a lui Orbán Balázs, care a fost adus la Băile Seiche. Sub bolta porților putem face a plimbare spre mormântul marelui secui.