Ținutul Odorheiului

Sub Cetate (Zeteváralja)

Se întinde lângă cursul râului Târnava Mare (porțiunea montană), în apropierea revărsării pârâului Izvoare, lângă drumul județean 138. Distanța sa până la centrul comunei, Zetea este de 6 km, Brădești 12 km, Odorheiu Secuiesc 19 km.

Lacul de acumulare Sub Cetate

Este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Lacul de acumulare a fost construit între anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient și mai variat cursurile de apă de suprafață: asigurarea apei potabile și apei industriale pentru orașele Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Sighișoara, Mediaș, prevenirea inundațiilor și producție de energie electrică. 75% din apa lacului de acumulare este păstrată ca rezervă pentru a se putea menține debitul apei râului Târnava Mare în perioadele secetoase. Capacitatea lacului de acumulare este de aproximativ 50 milioane m3. Cantitatea de beton folosit în timpul lucrărilor a fost de cca. 70000 m3. Lacul are următoarele dimensiuni: lungimea 2,6 km, lățimea 400-800 metri, între cele două brațe, iar între Târnava Mare și Șicasău variază între 150 și 200 m.

Cetatea Zetea

Ruinele cetății se află pe dealul Deșag, la 812 m altitudine. Pe vremuri de aici a fost supravegheat drumul care ducea la Gheorgheni numit și "Drumul Sării".