Ținutul Borsecului și Topliței

Corbu (Holló)

Împreună cu Capu Corbului alcătuiesc o comună. Populația în 1992 a fost de 1614 persoane. Cândva comuna aparținea de Tulgheș.

Locuitorii comunei se ocupă cu exploatarea forestieră.

Cursuri de apă mai importante: dinspre nord pârâul Savului, Argintăria Satului și Barasău, dinspre sud pârâul Corbu.

În anul 1837 în hotarul satului se afla o mină de plumb. Înspre sud de Capu Corbului se înalță creasta Corbu (1173 m), dinspre nord Arșița Capu Corbului (1385 m). Prin Valea Bistricioarei, și prin valea complementară a acesteia, prin Valea Seacă și Valea Țibleșului se poate ajunge la Vf. Țibles (1668 m), iar mai spre est la Vf. Albia (1587 m). În jurul comunei se găsesc mai multe izvoare de apă minerală. Astfel la Comarnic sunt două izvoare: Hian, Borviz, Poiana Nouă, Preluctuții, Vărăriei, Petrenilor, Prisăcani (3 izvoare), Pântecului (pârâul Pocladu), izvoarele pârâurilor Vaideș și Paltinului.

Capu Corbului (Hollósarka)

O întâlnim de-a lungul drumului național 15, în valea pârâului Bor, după localitatea Borsec. Calea ferată urmează drumul național, ca apoi în valea pârâului Bistricioara să ia o întorsură spre nord, spre Valea Seacă (de-a lungul drumului județean 174B). Pe acest traseu se poate ajunge la Bilbor (un drum forestier lung de 18 km nemodernizată).

La sud de Capul Corbului se înaltă Dealul Corbului (1173 m), la nord Vf.Arșița (1385 m).

Trasee de drumeție pot fi întâlnite: în Valea Bistricioarei, la Vf. Țibleșul Mic (1668 m), și la Vf. Albia (1587 m).