Ținutul Gheorghenilor

Chileni (Kilyénfalva)

Satul se află la 2 km vest de la Valea Strâmbă pe DJ 138, la 7 km de Gheorgheni. Vatra satului se află între Valea Strâmbă și Suseni, pe malul pârâului "Visszafolyó" la o altitudine medie de 775 m. Este contopit spre sud-vest cu Suseni. Spre Odorheiu Secuiesc poate fi folosit vechiul drum pietruit ce trece prin pasul Liban. Conform datelor recensământului din 1992 are 860 locuitori.

Mureșul trece prin teritoriul satului. Pârâul Senetea, care de asemenea traversează satul a fost vestit pentru numărul mare de păstrăvi și raci. Nivelul apei subterane fiind foarte mare, satul are foarte puține fântâni săpate.

Biserica romano-catolică construită în stil baroc păstrează încă vestigii ale fostei capele, în stil gotic, în locul căreia a fost construită, și poartă hramul Mariei Magdalena. Orga bisericii este opera meșterului organist Nagy József din Brașov.

Pe lângă biserică se află monumentul eroilor căzuți în cele două războaie mondiale și primăria, care are sediul în fosta școală populară romano-catolică.