Munții Hășmaș, Lacul Roșu, Cheile Bicazului

Căi de acces, posibilități de cazare în Masivul Hășmaș

Căi de acces

Masivul Hășmaș este accesibil cel mai ușor dinspre Gheorgheni. Aici trece linia CF 400 Brașov - Deda și DN 12.

Linia CF 501 Ciceu - Adjud trece de asemenea în apropierea zonei, din stația Lunca de Mijloc putem ajunge în zona de sud-est al Masivului Hășmaș.

Dinspre Moldva putem urca în Masiv de pe linia CF 509 din stațiile între Piatra-Neamț și Bicaz.

Pe șosea Masivul Hășmaș poate fi accesat în mai multe puncte, drumul principal fiind șoseaua Gheorgheni - Piatra-Neamț pe DN 12/C care trece prin Lacul Roșu și Cheile Bicazului, dar putem ajunge în zonă și prin DN 15 dintre - Toplița și Piatra-Neamț, prin DJ 125 din Bălan, și prin DN 12/C din Valea Ghimeșului.

Posibilități de cazare

Lacul Roșu

Motel Lacul Roșu motel: În centrul stațiunii (967 m), are camere cu 2 și 3 paturi, apartamente cu 4, 5 paturi cu baie, încălzire centrală, în total 80 de locuri de cazare. Restaurantul Lacul Roșu, pe lângă funcția de bază este pregătită și pentru organizarea de conferințe, întâlniri și alte evenimente de grup.

Vila Raza Soarelui: Așezat la poalele Făgetul Ciucului (965 m), 80 de locuri de cazare, încălzire centrală, unele camere cu baie proprie. Vila are restaurant și terenuri de sport.

Vila Bucur (990 m) 56 locuri de cazare, restaurant și bar.

Cabana Suhard Așezat la poalele Suhardul Mic (1090 m), 55 locuri de cazare, restaurant.

Alte vile mai importante: Vulturul, Făget, Tușnad, Debarcader (Ranova), Căprioara (Iași), Brăduț, Bors și Kassay, cu capacitatea de cazare între 10-55 persoane. Campinguri: Pe timp de vară lângă Vila Bucur 54 de căsuțe de lemn, alte 10 lângă cabana Suhard. Campingul indicat pe hărțile mai vechi din valea pârâului Oii a fost desființat.

Cheile Bicazului

În Cheile Bicazului (km 29) funcționează numai Vila Marta cu un total de 34 locuri de cazare.În apropiere pe timp de vară se pot închiria și cele patru căsuțe din lemn, și există și loc pentru ridicarea corturilor.

În satul Bicaz-Chei (în zona Lunca Bisericii) se află o pensiune și un magazin universal.

Piatra Singuratică

Cabana Piatra Singuratică la poalele Pietrei Singuratice (1504 m) are 30 locuri de cazare, în două camere în paturi improvizate, fără așternut. Nu există curent electric, baie, apă la robinet.

Gheorgheni

Popas Turistic km 4 la 4 km de Gheorgheni (860 m), 32 locuri de cazare în camere cu 2, 3, 4, paturi, încălzire centrală. Motelul are 29 căsuțe din lemn, și este loc pentru ridicarea corturilor.