Localități balneo-climaterice

Lacu Roșu (Gyilkostó)

În Munții Hășmaș la altitudinea medie de 980, într-o zonă deosebit de pitorească se găsește cel mai tânăr lac natural din țara noastră Lacu Roșu . Într-o zi ploioasă din1837 o parte a versantului nord-vestic al muntelui Ghilocoș s-a prăbușit și a obturat valea unde se uneau patru pâraie, dând naștere lacului. Suprafața lacului este de 12,6 ha, adâncimea maximă de 10,5 m.

Posibilități de acces

Stațiunea se află la distanță de 32 km din centrul orașului Gheorgheni, pe drumul național DN 12 C. Pe calea ferată se coboară la stația Gheorgheni (pe linia CF 400 Brașov-Baia-Mare), de unde putem continua drumul cu autobuzul.

Indicații terapeutice

Condițiile climaterice, specifice recomandă această stațiune pentru tratarea asteniilor nervoase, surmenaj și afecțiuni glandei tiroide.

Dotări turistice

Lângă Lacu-Roșu există posibilitatea încheierii unor bărci, cu care se pot face plimbări pe lac. Există o popicărie și un teren de tenis. În timpul iernii sunt amenajate pârtii de schi de diferite grade de dificultate.

Posibilități de cazare

Stațiunea climaterică este de interes republican, unde pot fi cazate 650 persoane, dar majoritatea spațiilor de cazare sunt de confort redus.